Palkanlaskenta Linkitylla

Palkanlaskija kertoo – Linkity on selkeä palkkajärjestelmä

Palkkajärjestelmiä on monia ja usein palkanlaskijalle tuleekin uransa aikana tutuksi useampi. Kun hyväksi todettu palkanlaskentajärjestelmä ja päivittäin käytössä oleva työkalu on löydetty, voi olla hankalaa asennoitua sen vaihtamiseen, vaikka uusi ratkaisu palvelisi yritystä nykyistä paremmin.

Käyttöönottajamme ja palkanlaskennan ammattilainen Mira Kuurne, on ollut niin asiakkaan kuin konsultin kengissä järjestelmän vaihdossa. Siispä Mira ymmärtää niin meidän kuin asiakkaana olevan palkanlaskijan näkökulman. Nyt Mira kertoo mielipiteensä Linkityn palkanlaskennasta ja siitä millaista sen opettelu on ollut.

Kerro vähän palkanlaskennan kokemuksestasi? 


Olen työskennellyt monipuolisissa sisäisen palkanlaskennan tehtävissä 2012 vuodesta alkaen ja toiminut myös samalla pääkäyttäjänä erilaisissa työajankirjaus- sekä palkanlaskentajärjestelmissä. Työnkuvaan liittyen, myös useat eri työehtosopimukset sekä lain kiemurat ovat tulleet tutuiksi.

Mikä yleisimmin huolettaa palkkajärjestelmän vaihtamisessa?


Yleensä muutos pelkästään on aina hiukan jännittävää. Asiat on totuttu tekemään tietyllä tavalla ja mielellään totuttua tapaa ei muuteta. Järjestelmää voidaan kuitenkin joutua vaihtamaan esim. liiketoiminnan tarpeesta tai vanhan järjestelmän poistuessa markkinoilta ja tällöin myös palkanlaskennan täytyy adaptoitua muutokseen.

Linkityssä palkanlaskennan prosessi on tehty mahdollisimman selkeäksi, joten varmasti jokainen (jopa ei palkanlaskennan asiantuntija) pystyy prosessin hoitamaan. Käyttöönoton yhteydessä tietenkin avainhenkilöt koulutetaan, niin että prosessi on selkeä ja toimitetaan käytön tueksi kattavat ohjeet sekä tuetaan tarvittaessa käyttötuen kautta.

Miltä toimintojen opetteleminen tuntui?


Logiikan oppiminen kävi yllättävän nopeasti, vaikka palkkajärjestelmä poikkesikin aiemmista, joita olen käyttänyt. Ennen en ole päässyt käyttämään järjestelmää, jossa kaikki palikat ovat yhdessä paikassa aina työvuorojen suunnittelemisesta alkaen.

Kun järjestelmä vuorosuunnittelulle, tuntimerkinnöille ja palkanmaksulle on sama, tuo se huomattavaa ajansäästöä palkanlaskennassa, sillä tietoja ei jouduta siirtämään eri järjestelmistä palkanmaksujärjestelmään. Myös lisäykset, muutokset ja mahdolliset korjaukset voi tehdä vain kertaalleen, eikä vaikka ensin työajankirjausjärjestelmään ja sitten vasta palkkoihin.