Tätä et tiennyt TES-tulkinnoista: lue ammattilaisten vinkit

Usein luullaan, että palkanmaksu on yksinkertainen prosessi, joka perustuu täysin alan työehtosopimukseen. Todellisuudessa asia on monimutkaisempi.

TES-tulkinnoissa on aina nimensä mukaisesti jonkin verran tulkinnanvaraa ja liikkumavaraa yrityksille. Työsuhteen ehdot määräytyvät lain ja TES:in lisäksi työsopimuksien sekä työyhteisön vakiintuneiden käytäntöjen perusteella.

Tämä tarkoittaa, että eri ihmiset voivat tulkita samaa tekstiä eri tavoin. Usein käytännöt ovat myös hiljaisesti hyväksyttyjä sopimuksia työnantajan ja työntekijän välillä. TES-kirjauksissa voi myös olla yhdelle asialle useita vaihtoehtoja, jolloin yritykset voivat valita itselleen niistä sopivimman

Harvoin on kahta yritystä, jotka tulkitsevat sopimukset täysin samalla tavalla. Suuret yritykset, joissa organisaatiorakenne on monimutkainen, saattavat olla riippuvaisempia työehtosopimuksista kuin pienemmät yritykset, joilla on joustavampi työskentelykulttuuri.

TES-tulkintojen huolellinen dokumentointi kannattaa

Palkanlaskijoilla on usein hiljaista tietoa siitä, miten palkkoja lasketaan ja kenelle maksetaan palkanlisiä. Tätä tietoa ei välttämättä ole kirjattu ylös, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos palkanlaskija vaihtuu.

Siksi on tärkeää dokumentoida kaikki sovitut asiat ja käyttää selkeää järjestelmää, jossa myös poikkeustilanteet on kirjattu ylös. Selkeä dokumentointi helpottaa ja nopeuttaa palkanlaskijan työtä ja työntekijät kiittävät, kun palkat tulevat tilille virheettömästi ja ajallaan.

Kyvykäs palkanlaskentaohjelma ottaa tulkinnat huomioon

Jos yritys ottaa käyttöön palkanlaskentajärjestelmän, joka perustuu vain alan tessiin, se voi rajoittaa yrityksen kykyä tulkita työehtosopimusta omalla tavallaan.

Järjestelmä saattaa toimia vain palvelun toimittajan tulkinnan mukaan, eikä se silloin ota huomioon yrityksen omia tarpeita ja käytäntöjä. Seurauksena on lisääntynyt manuaalinen työ, kustannusten kasvu sekä suurempi virheherkkyys palkanmaksussa.

On tärkeää valita asiakaslähtöinen palkanlaskentajärjestelmä, joka pystyy mukautumaan yrityksen tarpeisiin ja tulkintoihin. Silloin järjestelmä voi hyödyntää työehtosopimuksia, mutta se antaa yritykselle myös vapauden tulkita sitä omalla tavallaan. 

Tulevaisuudessa paikallinen sopiminen ja sen mukanaan tuomat muutokset tulevat yleistymään. Palkanlaskentajärjestelmän tulee pystyä tukemaan muutoksia joustavasti ilman korkeita kustannuksia ja manuaalista työtä. Linkityn avulla yritykset voivat välttää palkka- ja työehtosopimusten tulkintaan liittyviä haasteita ja varmistaa, että työntekijät saavat oikeat palkat ja korvaukset.

Aiheuttavatko TES-tulkinnat ja palkanlaskenta harmaita hiuksia? Anna Linkityn virtaviivaistaa yrityksesi palkanmaksu. Tutustu palkanlaskentaohjelmaamme ja varaa ilmainen esittely!