Linkity & Auntie: Parempaa työtä! Rakenna hyvinvointia moderneilla palveluilla
HR-ammattilainen on moniottelija. Hän pitää huolen työntekijöistä, rakentaa yhteisöä ja yrityksen kulttuuria, sparrailee, hoitaa muutostilanteet ja tukee liiketoimintaa. HR:n työpöytä hukkuu rutiineihin. Ei aina huomaakaan, miten kuormittunut on, ja hienotkin kehitysajatukset hautautuvat kiireen keskellä. Silloin on hyvä pysähtyä ja tarkastella voisiko työtä tehdä helpommin. Vai olisiko mahdollista itse uudistua?
Vinkit hyvinvoinnin rakentamiseen
1. Ota modernit palvelut avuksi
HR-ammattilainen voi tukea työhyvinvointia monin eri tavoin uusilla palveluilla. Yksi erinomainen keino on tarjota psykologista keskustelutukea työntekijöille. Esimerkiksi Auntie tarjoaa ratkaisuja niin työntekijöiden stressiin, ylisuorittamiseen kuin motivointiin. Auntie tarjoaa matalan kynnyksen palvelupaketteja työhyvinvoinnin parantamiseen ja huolehtii siitä ettei kukaan jää haasteiden kanssa yksin.
Toinen hyvä tapa parantaa hyvinvointia on keventää työntekijöiden kuormaa automaation avulla. Linkityn avulla voit unohtaa työntekijän liput ja laput ja siirtää kaikki tuntikirjaukset ja hyväksynnät mobiilisovellukseen. Mikä parasta, Linkity automatisoi samalla monimutkaiset TES-tulkinnat ja palkat. Kun tiedot on selkeästi näkyvillä yhdessä paikassa, organisaation arki helpottuu.
2. Fiksuja ratkaisuja tökkivään arkeen
Automaatiota lisäämällä voidaan siis aika suoraan helpottaa arkea, vähentää työmuistin kuormittumista ja vapauttaa nippelitiedon hallinnalta kaistaa ideoinnille ja kehittämiselle. Fiksuja järjestelmiä on mukava käyttää, asiat sujuvat nopeammin.
Mahtavaa! Oliko se siinä? Ei aivan. Järjestelmien automatisoinnin rinnalla on hyvä pysähtyä tarkastelemaan, onko itse jäänyt ajamaan töitään vanhalla autopilotilla. Ovatko omat työtavat muuttuneet lisääntyneen automatisaation tahdissa? Onko oma työ saanut uutta merkitystä? Onko omaa osaamista mahdollista päivittää isomminkin?
Työnantaja tarjoaa meille järjestelmät ja työkalut, mutta omien työtapojen kehittäminen on aika lailla jokaisen omissa käsissä – olemmehan itse oman työmme parhaita asiantuntijoita. Nykypäivän tietotyössä korostuu itseohjautuvuus. Se vaatii meiltä kaikilta itsemme johtamista: oman osaamisen jatkuvaa päivittämistä, oman itsetuntemuksen kehittämistä ja omien rajojen vetämistä terveellä tavalla. Itseohjautuvuus ei ole yksinkertaista, mutta se on mahdollisuus, joka kannattaa käyttää.
Fiksussa työpaikassa järjestelmien automatisoinnin rinnalla rakennetaan myös sellaista kulttuuria, joka tukee ihmisten oppimista, uudistumiskykyä ja hyvinvointia. Fiksussa työpaikassa tunnistetaan, että ihmisten oppiminen ja uudistuminenkin vaativat moderneja työkaluja ja palveluita ihmisten käyttöön. Jotta se arki ei tökkisi.
3. Automatisointi arjen avuksi
HR-asiantuntijan työmotivaatio paranee, kun hänellä on aikaa tehdä organisaatiolle arvoa tuottavia tehtäviä, eivätkä päivät täyty tylsistä rutiineista. Tylsät rutiinit voi, ja kannattaa automatisoida. Kone hoitaa sen missä kone on paras, ja asiantuntija saa keskittyä siihen, missä hän tuottaa arvoa organisaatiolle, työntekijöille ja liiketoiminnalle. Fiksu automatisointi poistaa manuaalisia rutiineja, ja vähentää virheitä ja epäselvyyksiä.
Työaikaa vapautuu työntekijöille, esimiehille ja hallinnolle, kun turha paperinpyörittely loppuu ja järjestelmien määrä vähenee. Tällöin työntekijät saavat työnsä tehtyä tehokkaasti, ovat ajan tasalla omasta työstään, ja saavat palkat tililleen oikein ja ajallaan. Esimies voi suunnitella vuorot visuaalisella työkalulla, sekä täyttää vuorot ja löytää sijaiset hetkessä mobiilisovelluksella. Koko yrityksen läpinäkyvyys paranee, kun koko prosessi työvuorosuunnittelusta palkkoihin on yhdessä paikassa.